Hirek, a Magyarorszag Alapitvany legujabb kozlemenyei

Nederlandse taal English language

2010-12-26

Jó helyre kerültek a küldemények Miskolc környékén

Folyamatosan kapjuk a visszajelentéseket, mi, hova kerül Magyarországon.

Az egyszer használatos mütéti segédeszközöket a Miskolci Semmelweis Kórháznak adták át a magyarországi testvérszervezeteink. A kórház könyvelésébe 5,6 millio forint értékkel lettek felvéve a 2014-ig sterilen használható eszközök. Az adományok fejében az egyik testvérszervezetünk a korháztól külön lehetöséget kapott a házigondozó növérképzöjük szakmai gyakorlatára.
Azok a segédeszközök, amiket a Semmelweis Kórház a szakosodása miatt nem tudott felhasználni, átküldte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórháznak.
Az adományok átvételéröl 2010 december 10.-én dokumentumban számolt be a helyi televízió.

A járókeretek és a tolókocsik a házi segítségnyújtás keretében a legrászorultabbak között lettek elosztva.
Az iskolapadok nagy része a Gesztelyi Általános Iskola kisegítö részlegébe jutottak.

Gesztely mellett Újharangodon mar régen szerettek volna egy közösségi házat berendezni. A most kapott butorokkal ez végre megvalósulhatott.

2010-12-02

A magyarországi árvízkárosultak folyamatos segítése

Magyarország Alapítvány több formában továbbra is segíti a Miskolc környéki árvízkárosultakat.

1.
Kamion indult Hollandiából 2010 november 1-én, telirakva az árvízkárosult falunak összegyüjtött holmikkal.
Egészségügyi segédeszközök, járókeretek, iskolaszerek, ruhák, játékok, háztartási eszközök, kerékpárok, stb.

Az zutpheni Római Katolikus Általános iskola (R.K. Basisschool John. F. Kennedy, www.johnfkennedyschool.nl ) igen kitett magáért: a gyerekek és a tanárok az egész iskolát tüvé tették és mindent, amit egy kicsit is nélkülözni tudtak, odaadtak a magyarországi iskolának.
A rakodásban mindenki részt vett:

2.
A nyáron és az összel odaadott készpénzböl a legrászorultabb családok nekikezdhettek az otthonaik újraépítéséhez.

Ez a gyüjtés sem zárult le, amint újabb adományok érkeznek, készpénzben és segélyholmik formájában, a Magyarország Alapítvány a továbbiakban is eljuttatja a rászorult családoknak.

Az árvízkárosultak nevében ezuttal mondunk köszönetet minden kedves adományozónak.
Reméljük, hogy a fényképek láttan még jobban megbizonyosodnak: anyagi vagy természetbeli adományuk nem veszett kárba.

2010-06-18

Felhívás:

Árvízkárosultakkonkrét segítése a hernádparti Gesztelyen

A hollandiai Magyarország Alapítvány (Stichting Hongarije)évek óta támogat egy Hernád melletti falut, Gesztelyt.

Erre vonatkozó információ fellehetö az alapítványweboldalán:

www.stichtinghongarije.eu (Lopende Projecten)

Gesztelyfalut most az árviz nagyon megviselte.

A DunaTV-ben látott felvételek magukért beszélnek.

StichtingHongarije évente többször visz a az ott lakó sokgyermekes családoknakruhanemüt, az iskolába computereket, iskolaszereket.

Ezenkívül azöregek otthonába járókerteket, tolókocsikat, papírpelenkát, stb, stb.

Tavaly menta második kamion teljes iskolabútor oda és más környékbeli kisiskolákba.

A mostjúniusra tervezett szállítmány teljesen új dimenziót kapott, mert több ismeröscsaládnak mindene odaveszett az árban.

A tavasszalösszegyüjtött holmi (TV, computer, ruhák, iskolaszerek, tolókocsik) már csak azelszállításra várnak.

Felhívás:

Nagyon jó lenne,ha a kiosztásra szánt a napi élethez szükséges holmik mellet az Alapítványkonkrétan hozzá tudna járulni néhány árvíz sújtotta család házanak azújáépéitéséhez.

A pénzt személyesen,minden szevezési költség levonása nélkül tudná odaadni a rászorultaknak.

Az összeget nem ahivatalos szerevek, a polgármester osztaná el, hanem az évtizedek óta ismert ésmegbízható általános iskolai tanárnö, aki már sokszor bebizonyítottapártatlanságát.

StichtingHongarije adminisztrációját a wageningeni Alfa Accountants, Hollandia egyiklegnagyobb ilyen szervezete ellenörzi.

Stichting Hongarije egy hollandában elismert ANBI szervezet, ami lehetövé teszi az adományok levonását ahollandai szemlyi jövedelem adóalapjából.

Számlaszám:

Stichting Hongarije